mandag den 9. december 2019

16:34 3. december plan og stjerner



05:30 8. december stjerneskud


Billedresultat for solsystemet

Billedresultat for solsystemet

Opskrifter

300 gram Quinoa
Masoor ki Dal - (4 personer)
200 g. røde linser
Vand
1 tsk. spidskommen, hele
1 stort løg, fint hakket
3 fed hvidløg, fint hakket
2 cm. frisk ingefær, fint hakket
1 ½ tsk. koriander, stødt
½ tsk. gurkemeje, stødt
½ tsk. chilipulver
½ dl. koldt vand
2 spsk. olie
1 dåse flåede tomater
Salt


1. Skyl linserne grundigt. Dryp dem af.
2. Hæld linserne i en tykbundet gryde. Tilsæt vand, så det står 2 cm. over linserne. Bring det til kogepunktet, fjern skummet og skru ned. Lad simre under låg i ca. 15 min.
3. Varm olie i en tykbundet gryde, kom spidskommen i og svits igennem til de er mørkebrune.
4. Tilsæt løg, svits til de er lysebrune, tilsæt hvidløg og ingefær, svits atter igennem. Rør krydderierne ud i vandet, kom det i gryden, svits til vandet fordamper.
5. Tilsæt ½ dåse hakkede flåede tomater, svits godt igennem.
6. Hæld de kogte linser i, rør grundigt igennem, tilsæt salt efter smag.

Kokostoppe (til ca. 16 små)
  • 200 g. kokosmel
  • 160 g. dadler
  • 80 g. hvedemel (eller fx rismel til glutenfri kokostoppe)
  • 4 spsk. kokosolie
  • 2 – 3 tsk. vaniljekorn (kan købes i små glas)
  • 200 g. hørfrøslim
  • 1 tsk. havsalt
  • evt. hasselnødder ca. 100g
.
Dadlerne blendes. Kom evt. lidt af kokosmelet i imens for at undgå at dadlerne klistrer for meget til kniven.
Alle ingredienser røres sammen og dejen lægges i små toppe (ca. en spsk.) på en bageplade med bagepapir. Bages ved 200 grader midt i ovnen i 15-20 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar